Workshop Zelf Composteren

27 Mrt 2013
Workshop Zelf Composteren:
Doe meer met Groente- Fruit- en Tuinafval!

Het Bezoekerscentrum Wolfslaar organiseert samen met 2 gediplomeerde compostmeesters van Eco-Cycle een workshop Zelf Composteren op zaterdag 13 april, van 11.00 - 14.00 uur.

De workshop geeft een leidraad met tips en trucs voor iedereen die meer wil weten over composteren. Zowel voor de startende als de meer ervaren composteerder.

In vogelvlucht wordt U meegenomen in de wereld van het thuis composteren en komen de volgende onderdelen aan bod:

Composteren: waarom, wat en hoe werkt het.
De verschillende composteersystemen: van composthoop tot tumbler en de wormenbak.
Belangrijke aandachtspunten tijdens het composteren.
Wanneer is de compost klaar en dan?

Composteren blijft een natuurlijk proces en vraagt enige ervaring. Niels Kraaipoel: 'Onze kennis willen wij graag met u delen zodat u hiermee weer anderen kunt enthousiasmeren en informeren.

Dus geef U snel op! De cursus kost $ 7,50 pp en vol = vol. Kom op zaterdag 13 april van 11.00 - 14.00 uur naar bezoekerscentrum Wolfslaar aan de Wolfslaardreef te Breda en neem Uw eigen boterhammen mee. Koffie en thee zijn inbegrepen. Opgeven kan via mail bezoekerscentrumwolfslaar@breda.nl of telefonisch 076 5294459.

Deze workshop wordt mede georganiseerd in het kader van de Bredase Campagne 'Nog meer GFT afval apart'. Nog teveel GFT verdwijnt bij het restafval vak in de duo container! Jammer, want het restafval verdwijnt in de verbrandingsoven. In 2013 vraagt de gemeente Breda haar inwoners extra te letten op de scheiding van GFT.


naar vorige pagina