Samen zingen voor een mooi resultaat

02 Apr 2013
Geen Promconcert zonder koor!


Het zal u niet ontgaan zijn. Binnenkort brengt muziekvereniging Fidelis samen met veel muzikale vrienden een heus Promconcert op Bredase planken. 23 solisten brengen een kleine 30 bekende nummers, variërend van pop tot rock, van klassiek tot Nederlandstalige meezinger. De solisten worden niet alleen instrumentaal begeleid maar krijgen ook vocale ondersteuning. Speciaal voor dit concert is een projectkoor samengesteld. 35 mannen en vrouwen reageerden op de oproep van Fidelis en repeteren sinds begin januari wekelijks de verschillende nummers.
De meesten zingen al in een koor maar niet iedereen. "Maar wat we daar doen is niet te vergelijken met dit werk!", aldus een van de deelnemers Conny Aertse (Heusdenhout). "Omdat we vooral moeten ondersteunen, zingen we vaak geen teksten maar aa-tjes." Overigens vind Marion Geerts uit Bavel dat een voordeel omdat ze, zoals ze gekscherend zegt, er vanwege haar leeftijd wel moeite mee heeft om veel tekst uit haar hoofd te leren! Met dit projectkoor zingen was ook wennen voor Trudy Neger uit Bavel; "Maar nu we een paar maanden verder zijn, begrijp ik precies wat er van me verwacht wordt. Dirigent Michiel Geerts weet dit ondanks zijn jeugdige leeftijd (hij is pas 20 jaar) prima over te brengen". Esther Gense (Blauwe Kei) vult aan: " Hij weet verdraaid goed waar hij mee bezig is op dirigerend gebied en hij houdt ons 'kwebbels' behoorlijk goed bij de les! Ook geeft hij vaak complimenten als het goed gaat maar zegt hij het ook als het wat minder klinkt." De koorleden zijn Michiel (Bavel) in leeftijd vaak ver de baas. Naast twintigers, dertigers en zo verder, doen er ook zestigers mee. Het is niet de eerste keer dat Michiel als dirigent voor een vergelijkbaar koor staat. Ook bij Bavel Izz music leidde hij deze, voor het concert belangrijke, groep. "Het is leuk om te doen en sluit ook goed aan bij mijn opleiding tot muziekdocent die ik nu doe. Bavel Izz is me zo goed bevallen dat ik ook het koor B-Vocals, dat daaruit is ontstaan, leid."
Veel FTM-projectkoor-leden zingen ook in andere koren wat betekent dat ze nu dus bijna elke dag met muziek bezig zijn want ook de repeties van B-Vocals, novavoices, GEK Breda, De Turfschippers, Mooi hé ! en Errug eej, gaan gewoon door. "Best pittig" zegt Jolande Roovers (Bavel). "Verschillende repetitieavonden per week. Wat dat betreft is het wel fijn dat FTM binnenkort wordt opgevoerd zodat er weer wat rust komt. "
Dat zal overigens pas na een hele drukke slotweek zijn! Het zijn niet zomaar twee optredens. Er gaat ook nog een generale repetitie aan vooraf en nog twee of drie gewone repetities, en dat allemaal binnen één week! Meer koorleden beamen dat het zo best druk is maar tegelijkertijd zijn er bij die wilden dat het koor nog meer te doen had! "We zingen niet bij elk nummer mee, terwijl we wel steeds op het podium zitten." Esther voegt nog toe dat ze het wel leuk vindt om mee te doen maar dat ze het tegelijkertijd jammer vindt dat ze het resultaat niet kan horen en zien. Af en toe hou ik mijn mond dicht om te horen hoe het klinkt en dan krijg ik kippenvel, zo mooi klinkt het samen! Ik ben dan ook erg benieuwd naar de avonden in april. "Ja", vult Jacoueline Hoogerwerf (Haagse Beemden) aan; " Het is echt genieten! Soms vergeet ik gewoon dat ik ook nog moet zingen en sta ik met open mond te luisteren .."
Bent u ook benieuwd naar het resultaat maar heeft u nog geen kaartjes? Ga dan naar www.feelthemusic.tv en bestel daar uw toegangskaarten zodat u er op 19 of 20 april bij kunt zijn in Podium Bloos aan de Speelhuislaan in Breda! De voorstellingen beginnen om 20.00 uur.naar website.


naar vorige pagina