persberichten politie

27 Nov 2006

26 november
Man aangehouden na mishandeling agent

Een 30-jarige politieagent werd zondagmorgen rond 04:15 uur zonder aanleiding met een voorwerp in het gelaat geslagen door een 32-jarige inwoner van Bavel. De agent had de man kort daarop aangesproken, toen hij door een portier aan het Kerkplein was buitengezet en vervolgens tegen de toegangsdeur aantrapte. De man kon zonder problemen worden aangehouden.

22 november
Zes hennepkwekerijen aangepakt

BREDA: Het politieteam Breda Zuid-Oost heeft woensdag op verschillende locaties in totaal vijf hennepkwekerijen ontruimd en één hennepdrogerij. Daarbij zijn in totaal meer dan duizend planten en 38 kilo gedroogde hennep in beslag genomen en vernietigd. Ook zijn drie personen aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Op de Goeseelstraat trof de politie een kwekerij aan in een bedrijfspand. Daarbij werd een 49-jarige man uit Breda aangehouden. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden. Op de Haarbeemd in Bavel heeft de politie de drogerij aangetroffen met de gedroogde hennep. In de Hoogeindsestraat zijn vier kwekerijen ontmanteld die werden aangetroffen in twee zeecontainers en twee opleggers. Daarvoor werden een 36-jarige man en een 72-jarige man, beide uit Breda, aangehouden. Na verhoor zijn de heren weer vrijgelaten. Ze mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
19 november 2006

Zondagochtend is rond 02:30 uur een 23-jarige man uit Bavel aangehouden op het Kerkplein, eveneens wegens bedreiging van een portiers. De man is na verhoor weer vrijgelaten. Een 30-jarige man uit Bavel is om 02.45 uur aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel of vordering en wegens verstoring van de openbare orde. Na verhoor werd hij vrijgelaten.

12 oktober 2006
Wijkagent start campagne rijgedrag scholieren

BREDA/BAVEL: De wijkagent van de wijk IJpelaar is een actie begonnen tegen het massaal gebruik van de verkeerde rijbaan door met name zo'n 600 scholieren op de fiets op het fietspad aan de Lange Bunder tussen Breda en Bavel, richting Breda. Het fietspad is echter niet bestemd en ingericht voor verkeer in twee richtingen. De wijkagent reageert hiermee op klachten die bij hem zijn binnengekomen van overige weggebruikers en meerdere letsel ongevallen in het voorjaar van dit jaar. Afgelopen dinsdag controleerden zes politieagenten het traject. Op het moment van de controle reden 64 fietsers aan de verkeerde zijde van de weg. De ouders van deze jongeren zijn door de politie aangeschreven om hun kinderen te attenderen op hun rijgedrag. Zij dienen zich te houden aan de basisregel om in het verkeer rechts te houden. Donderdag kwam de politie voor de tweede keer in actie. Donderdagmorgen bleef het niet bij waarschuwen en zijn 14 fietsers bekeurd. De politie zal deze actie in de nabije toekomst vaker herhalen. Het boetebedrag voor niet voldoende rechts houden bedraagt $ 50,=.

24 september 2006:
Controle op alcoholgebruik door weggebruikers afkomstig uit sportkantines.
In het district Breda zijn 17 politiemedewerkers ingezet en zij hebben op zaterdag 23/9 tussen 13.30 en 21.15 uur 370 blaastesten afgenomen op 13 verschillende controlelocaties. Bij de controles gingen 5 bestuurders in de fout, waarvan er uiteindelijk 4 een proces verbaal kregen omdat ze teveel hadden gedronken. Bij de ademanalyses werden waarden bereikt die varieerden van 165 tot 474 ug/l. Op enkele lokaties waren ook vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland aanwezig om BOB's te belonen. Controles waren er onder meer in Breda, Prinsenbeek, Zundert, Zevenbergen, Etten-Leur, Rijsbergen, Bavel, Chaam en Alphen en daar was aandacht voor bezoekers van een breed scala aan sportverenigingen.
Van de betrapte bestuurders waren er twee die een relatie hadden met een sportvereniging. Een van hen was van huis op weg naar het veld om zijn zoon op te halen en had thuis al te veel gedronken en de ander kwam van de sportkantine. De overige betrapte bestuurders zijn gecontroleerd op doorgaande wegen en waren noch op weg naar of kwamen van een sportkantine.

22 september:
BAVEL: De politie heeft donderdag aan de Lange Bunder een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde de snelheid van ruim 200 passanten. Van hen reden er 42 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

11 september 2006:
BAVEL: Twee automobilisten zijn maandag bekeurd bij een controle op de Gilzeweg in Bavel. Zij reden 93 en 94 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De controle werd gehouden op een locatie waar meerdere malen ongevallen zijn gebeurd. Ook werden vijf bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel uitgeschreven.

10 september 2006:
BAVEL: Twee automobilisten zijn maandag bekeurd bij een controle op de Gilzeweg in Bavel. Zij reden 93 en 94 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De controle werd gehouden op een locatie waar meerdere malen ongevallen zijn gebeurd. Ook werden vijf bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel uitgeschreven.

10 september 2006:
Twee mannen voor controle naar ziekenhuis na eenzijdig ongeval
GILZE: Zondag 10 september rond 10.30 uur reed een 27-jarige automobilist uit Breda op rijksweg A58 ter hoogte van Gilze (rijrichting Tilburg) met de linkerzijde van zijn auto de linkerberm in. De man verloor daardoor de macht over het stuur, reed tegen de vangrail in de middenberm, schoot de twee rijstroken over en kwam in de rechterberm tot stilstand. De bestuurder en een 23-jarige passagier uit Bavel zijn met onbekend letsel voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De andere twee passagiers, inwoners van Breda van 23 en 19 jaar oud, raakten niet gewond.

8 september 2006:
Bouwers aangehouden
BREDA: Drie 17-jarige jongens uit respectievelijk Ulvenhout, Breda en Bavel zaten gisteravond rond 21:00 uur op het Stadserf. Ze waren ieder druk bezig met het 'bouwen' van een joint. Surveillerende agenten hebben hierop de jongens aangehouden. Het is verboden voor minderjarigen om softdrugs bij zich te hebben. De jongens zijn overgebracht naar het bureau. Ze hebben afstand gedaan van de softdrugs.


naar vorige pagina