Ooit ga je dood

25 Jan 2019

Themabijeenkomst voor mantelzorgers en vrijwilligers
Ooit ga je dood.. over palliatieve zorg bij mensen met een beperking

De zorg voor een geliefde in de laatste levensfase is vaak bijzonder, maar tegelijkertijd ook zwaar. Bij zorg voor iemand met een verstandelijke beperking, kan specifieke kennis en informatie over palliatieve zorg helpen. StiB organiseert daarom een interessante themabijeenkomst voor mantelzorgers en vrijwilligers. Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdagochtend 15 februari. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00.

Dr. Gabrielle van de Graaf, arts Verstandelijk Gehandicapten en Palliatieve zorg, komt vertellen over de specifieke problematiek van palliatieve zorg bij mensen met een verstandelijke beperking. Aan bod komt onder meer gedrag als communicatiemiddel, pijnbeleving en besluitvorming in de palliatieve fase. Daarnaast gaan we in gesprek met een mantelzorger die (samen met haar zussen) gezorgd heeft voor haar broer met een beperking. Uiteraard is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Praktische informatie
De themabijeenkomst vindt plaats op Heerbaan 100 (het kantoor van StiB). De bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur (inloop 9.30 uur). Mantelzorgers en vrijwilligers zijn van harte welkom.


naar website.


naar vorige pagina