Nieuwe Bredase Respijtwijzer onthult.

12 Apr 2019

De Respijtwijzer Breda: onmisbaar voor mantelzorgers & zorgvragers
Op vrijdagmiddag 12 april onthulde voormalig staatssecretaris Clemence Ross, nu landelijke aanjager respijtzorg, met een feestelijk tintje de nieuwe Bredase Respijtwijzer. Dit deed ze samen met Miriam Haagh, wethouder Gezondheid en Ursula van Weert, directeur van StiB. Deze respijtwijzer is onmisbaar voor mantelzorgers, die op zoek zijn naar mogelijkheden om de zorg met een gerust hart tijdelijk over te dragen. Dat is belangrijk, zodat mantelzorgers zelf de batterij weer op kunnen laden en de zorg langer vol kunnen houden. De Respijtwijzer is vanaf vandaag te raadplegen op www.respijtwijzerbreda.nl.

De Respijtwijzer Breda, ontwikkeld door StiB, omvat een helder online totaaloverzicht: van ondersteuning thuis door een zorgvrijwilliger, een creatieve dagbesteding tot vakantie voor mensen die dat niet meer alleen kunnen. Het is voor het eerst in Breda dat het hele brede palet aan respijtmogelijkheden overzichtelijk in kaart is gebracht om mantelzorgers en zorgvragers te ondersteunen. Ook voor professionals biedt de Respijtwijzer gemakkelijk inzicht in de mogelijkheden in Breda e.d. De Respijtwijzer bevat een handige zoekfunctie met veelvoorkomende ziektebeelden en soorten voorzieningen.Netwerk respijt
De Respijtwijzer is een van de speerpunten van het netwerk Respijt van Zorg voor elkaar Breda. Partners in zorg en welzijn en de gemeente werken hierin samen om het aanbod ter ondersteuning voor mantelzorgers te verbeteren. Ook werken ze aan het wegnemen van knelpunten die de inzet van respijtzorg belemmeren. Respijtzorg is een beproefde methode om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen.
naar website.


naar vorige pagina