Neem een kijkje bij de politie

23 Okt 2006

Wereldwijd nemen burgers een kijkje bij de politie
Van 29 oktober t/m 4 november zullen in 23 landen* verspreid over de hele wereld burgers een bezoek brengen aan hun lokale politiebureau om de dienstverlening van de politie te beoordelen. In Nederland werken meer dan 10 politiekorpsen mee aan de Politiebureau Bezoekersweek, een project georganiseerd door Altus (www.altus.org) in samenwerking met politie en lokale partnerorganisaties.
Ook politie Breda Midden-West doet mee en het politiebureau aan de Blauwe Kei 220 kan op vrijdag 3 november bezocht worden. Interesse? Meld je dan aan bij Saskia Pubben, klik hier om te mailen Tel: 06-20329197
Deelnemers aan de Politiebureau Bezoekersweek gebruiken een universele vragenlijst die door Altus Global Alliance gecreëerd is om bezoeken aan de politie te faciliteren en om de relatie tussen burgers en politie te verbeteren. De vragenlijst bestaat uit 20 vragen in 5 categorieën:
ontvangst van het publiek
de materiële staat van het bureau
gelijke behandeling van bezoekers
transparantie en toezicht
omstandigheden in het cellencomplex
Het project is voor het publiek een kans om kennis te maken met de dienstverlening van de politie en om deze te beoordelen. Voor de politie kunnen de bezoeken nuttig zijn bij het verbeteren van hun dienstverlening doordat zij inzicht hebben in de resultaten van de Bezoekersvragenlijst. De politiebureaus met de hoogste scores en hun voorbeelden van 'good practice' zullen internationaal belicht worden.
Aanmelden en informatie
Deelnemers kunnen zich nog aanmelden voor het project door contact op te nemen met Saskia Pubben, Projectcoördinator bij Altus Global Alliance.. Meer informatie over Altus en over de Politiebureau Bezoekersweek kunt u vinden op www.altus.org/policevisit.
*Australië, België, Benin, Brazilië, Canada, Chili, Duitsland, Ghana, Hongarije, India, Letland, Liberië, Maleisië, Mexico, Nederland, Niger, Nigeria, Pakistan, Rusland, Sri Lanka, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Korea
naar website.


naar vorige pagina