Mantelzorgcontactgroep elke laatste vrijdag van de maand / onderzoek

07 Feb 2019

Mantelzorgcontactgroep in wijkcentrum De Balieweide. Elke laatste vrijdag van de maand

Vaak voelen mantelzorgers van mensen met dementie zich alleen in de zorg voor hun naaste. Terwijl veel mantelzorgers met dezelfde vragen en onzekerheden te maken hebben. Daarom is er voor mantelzorgers van mensen met dementie elke laatste vrijdag van de maand de mantelzorgcontactgroep. Degene met dementie is ook welkom. De eerstvolgende bijeenkomst is op 22 februari van 10:00 -11:30 uur in wijkcentrum De Balieweide. Deelname is gratis.

Tijdens de bijeenkomsten van de mantelzorgcontactgroep leren mantelzorgers elkaar kennen. Het samen delen van ervaringen, dilemma's en tips, helpt. Begrip en herkenning van anderen in soortgelijke situatie, geeft steun. Mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie, zijn van harte welkom. Degene met dementie ook. Graag horen we dan wel vooraf of hij/zij erbij is, zodat we een aparte activiteit kunnen organiseren. Zo krijgen mantelzorgers alle tijd en ruimte voor een gesprek.


Praktische informatie

Deelname aan deze bijeenkomsten is gratis. De bijeenkomsten vinden elke laatste vrijdagochtend van de maand plaats van 10:00 -11:30 uur in wijkcentrum De Balieweide, Baliendijk 82 te Breda. Voor meer informatie kunnen mantelzorgers contact opnemen met Veronique Zoontjens, coordinator Dementie & NAH via v.zoontjens@stib-breda.nl of met Simone van Rooij van Zorg voor elkaar Breda via simonevanrooij@zorgvoorelkaarbreda.nl.
------
Mantelzorg verdient de juiste waardering
------
Mantelzorgers doen fantastisch werk. De Gemeente Breda wil mantelzorgers graag ondersteunen en bedanken. Dit doet ze bijvoorbeeld door de mantelzorgwaardering. Afgelopen jaren bestond deze uit een VVV-cadeaukaart ter waarde van 75 euro. Steunpunt informele zorg Breda (StiB) verzorgde deze bonnen namens de gemeente. Nu start StiB een onderzoek naar deze waardering met als doel het werk van mantelzorgers in de toekomst nog beter te waarderen.

Waardering voor alle mantelzorgers

Het is belangrijk om mantelzorgers echt het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden. Daarom heeft StiB een korte vragenlijst opgesteld over deze waardering. De uitkomsten maken het mogelijk verbeteringen door te voeren. Alle mantelzorgers in Breda worden opgeroepen deze vragenlijst in te vullen, ook als ze de waardering niet hebben aangevraagd (om wat voor reden dan ook). De vragenlijst is tot 15 maart online in te vullen via www.stib-breda.nl/onderzoek. Dat kost minder dan 5 minuten. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Deelname wordt erg op prijs gesteld.
naar website.


naar vorige pagina