Gestolen auto uit Bavel bij toeval terecht

27 Nov 2014
Twee mannen aangehouden na diefstal personenauto

Bavel / Breda - Agenten hebben woensdagavond 26 november 2014 in de Overakkerstraat in Breda twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. De mannen reden woensdagavond rond 19.15 uur op de Lange Bunder in Bavel in hun auto langs een ANPR-auto van de politie, waarna de ANPR-apparatuur een 'hit' gaf.

De agenten gingen achter de auto aan om het voertuig en de inzittenden te controleren en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder van de auto bleek een 38-jarige man uit Breda te zijn, zijn bijrijder een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De auto waarin ze reden, bleek niet verzekerd te zijn en er zaten valse kentekenplaten op de auto. De auto bleek in december 2013 te zijn weggenomen na een woninginbraak in Bavel. De twee mannen zijn vervolgens aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling en naar het politiebureau gebracht. Ze zitten nog vast. De politie zet het onderzoek voort.

ANPR
Opsporingsdiensten maken veelvuldig gebruik van ANPR-camera's (automatic number plate recognition). Deze toestellen controleren kentekens van passerende auto's. Het kenteken wordt vervolgens via een ingebouwde computer razendsnel vergeleken met gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om een koppeling te leggen naar verdachten van inbraken, overvallen en straatroven, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.
naar website.


naar vorige pagina