Eerste CD van Ontroerend Goed

24 Jul 2008

Jan Willem van Opstal zang, accordeon, piano en gitaar
Pim van Ginneken, mooie stemmetjes en gitaar
Jaap Lagerweij cello en gitaar.
Erwin Scheijgrond fretless bas, contrabas en basgitaar
Mark Verhoeven slagwerk,
Carmen Jacobs viool
Geert Scheijgrond Techniek


Jan Willem van Opstal, in Bavel beter bekend als troubadour Yann Lawick, attendeert ons op hun nieuwe cd. Een voorproefje van hen is te beluisteren op de myspace-ruimte van de band. klik hier
In de pers:
Mooie muziek om naar te luisteren
door Renée Rietkerken. woensdag 13 augustus 2008 | donderdag 14 augustus 2008 |
Jan Willem van Opstal is zanger van de band Ontroerend Goed, de cd is net uitgekomen.
BAVEL - Een grote man met lang haar doet de deur open.
Jan Willem van Opstal (42) uit Bavel, is de leadzanger van de band Ontroerend Goed.
Hun eerste cd, toepasselijk getiteld 'Te Koop' is op 1 augustus uitgekomen.
En nu moet het balletje gaan rollen. "Uiteindelijk hoop ik dat we in Carré terechtkomen, daar hoort ons repertoire thuis. Als alles goed gaat zijn we aanstaande zondag te horen in het Radio 2 programma 'Adres Onbekend'."
De cd is opgenomen in de Auvergne in Frankrijk. "Ideaal was dat, we waren de hele dag alleen maar met muziek maken bezig."
Van Opstal maakt al jaren muziek. Solo treedt hij op als troubadour op middeleeuwse feesten. En nu dus ook met deze band. "Altijd maar alleen is helemaal niet zo leuk. Als band val je sowieso meer op. Je krijgt meer aandacht van het publiek."
De teksten en de muziek van de nummers die op de cd van Ontroerend Goed staan heeft Van Opstal zelf geschreven. Ze gaan over allerlei onderwerpen. "Het zijn thema's die me ontroerd hebben." Verloren liefdes en zijn overleden moeder zijn voorbeelden van onderwerpen van nummers op de cd. "Ik schrijf onze liedjes zelf. Tekst en muziek. Soms speel ik dezelfde liedjes solo als met de band. Maar met de groep krijgen de nummers een totaal andere sfeer."
De muziek van Ontroerend Goed is bedoeld om naar te luisteren. "Er staan allerlei soorten nummers op de plaat. Maar ik denk wel dat we een écht eigen geluid hebben." Dat geluid wordt gevormd door zanger Van Opstal, Carmen Jacobs op viool, Pim van Ginneken - bekend in de regio als presentator van Baronie TV - op gitaar, Jaap Lagerweij op cello en gitaar en Mark Verhoeven de drummer. Op de cd heeft Henk Arts, eigenaar van de opnamestudio in de Auvergne de bas-partijen ingespeeld, tijdens optredens doet Erwin Scheijgrond dat. Vaste technicus van de band is zijn broer Geert Scheijgrond, Ontroerend Goed speelt 14 september vanaf 16.00 uur in het Bierreclamemuseum in Princenhage.


naar vorige pagina