duizendste mantelzorger gewaardeerd

04 Dec 2015
Mevrouw van Reusel zorgt voor man die leidt aan Alzheimer.Mevrouw van Reusel (87) is de 1000ste mantelzorger die de mantelzorgwaardering van de Gemeente Breda heeft aangevraagd. Ze had haar keuze laten vallen op een dinercheque voor een heerlijk avondje uit en ze ontving deze week als eerste de gekozen cadeaubon. Mevrouw zorgt voor haar man die leidt aan Alzheimer. 'Het is erg attent om als mantelzorger op deze manier gewaardeerd te worden. Ik hoop dat meer mensen en vooral ook jongeren, deze waardering aanvragen. Het geeft aan dat het werk belangrijk is.' Aanvragen kan tot uiterlijk 23 december via www.bredawaardeert.nl of telefonisch via StiB: 076 750 32 00.

Breda waardeert mantelzorg
De Gemeente Breda waardeert de inzet van mantelzorgers en wil ze in Breda dan ook ondersteunen en bedanken. Dit doet ze bijvoorbeeld door de mantelzorgwaardering: een bon ter waarde van 75 euro. Deze cadeaubon kan gebruikt worden bij het winkelen, voor een etentje of avondje uit. Alle mantelzorgers in Breda komen in aanmerking voor waardering en ondersteuning door StiB. Mantelzorgers zorgen lange tijd onbetaald voor iemand in hun omgeving. Vaak is dit de partner, een familielid of bekende. Een voorwaarde voor deze mantelzorgwaardering en ondersteuning is dat degene die verzorgd wordt, in de gemeente Breda woont.

Aanvragen
Namens de gemeente ondersteunt Steunpunt informele zorg Breda (StiB) mantelzorgers en verzorgt deze waardering. De mantelzorgwaardering is tot uiterlijk 23 december aan te vragen bij StiB op www.bredawaardeert.nl of telefonisch via 076 750 32 00.
naar website.


naar vorige pagina