De Tranen- komt terug

17 Jul 2018
Dit jaar niet getreurd, -De Tranen- komt terug!


Eerste namen Tranen van Van Cooth 2018 bekend
Zaterdag 25 augustus is het weer zo ver, het meezingfeest van het zonnige zuiden: Tranen van Van Cooth.
Om 12.15 uur is de kick-off op het evenementen terrein bij de Mezz. Daar zullen de koren gezamenlijk enkele
levensliederen voor het toegestroomde publiek gaan zingen. Vanaf 13:00 uur zal de hele binnenstad opleven met kleurrijke gebrachte liederen van wel 27 verschillende zangkoren uit Breda en omgeving. Om 15:00 uur vindt het festival plaats op het gloednieuwe festivalterrein tegenover MEZZ.
In 2017 was daar het vervelende nieuws: 'Tranen van Van Cooth slaat een jaartje over'. Maar in 2018 keert het tranentrekkers festival van Breda weer op volle sterkte terug. Dit jaar met een groter festivalterrein, foodtrucks, een vip-deck en een fantastische ligging van het hoofdpodium, recht tegenover MEZZ op de hoek van de Keizerstraat en Vierwindenstraat.
De eerste namen zijn inmiddels ook bekend en die liegen er niet om. Onder andere Marianne Weber, Samantha Steenwijk, John de Bever, Peter Beense en Sieneke stralen op de affiche.
Marianne Weber heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, de Koningin van het Levenslied, een titel die ooit was toebedeeld aan de Zangeres Zonder Naam maar nu toch zeker op Marianne van toepassing is. Marianne komt niet alleen, maar neemt de twee prinsessen van het levenslied mee: Sieneke en Samantha van Steenwijk. Sieneke werd nationaal bekend toen zij in 2010 Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse top. Samantha Steenwijk's carrière ontplofte toen zij in 2013 in de finale van 'Bloed Zweet en Tranen' belandde. Hierop volgde een 8ste plek in Nederlandse top 100, de nominatie voor de beste zangeres van Nederland, twee maal de Koos Alberts Award voor 'Populairste Zangeres' en natuurlijk die finaleplaats bij 'The Voice' in 2017.
Ook de volkszangers zijn natuurlijk vertegenwoordigd. De Amsterdamse kroegbaas met de gouden strot Peter Beense zal afreizen naar Breda om zijn heerlijke meezingers te laten horen. En dan nog die man die in 1997 tijdens het WK-zaalvoetbal in Brazilië werd gekroond tot beste zaalvoetballer van de wereld: John de Bever. Na een uiterst succesvolle carrière als profvoetballer was daar in 2016 dan die kneiter van een hit 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'. Dat wordt een gegarandeerd feestje de 25ste augustus.
De aankomende tijd worden nog meer artiesten bekend gemaakt worden. Houd de kanalen van Tranen van Van Cooth in de gaten of check de website: www.detranen.nl
naar website.


naar vorige pagina