De Soepfabriek

14 Apr 2013
De Soepfabriek staat voor lekker, gezond en zelfgemaakt.


Op 22 April opent De Soepfabriek zijn deuren aan de Verbeetenstraat 13 in Breda. Jongeren kunnen hier een educatieve workshop volgen waarbij gezondheid en zelf koken centraal staan.
De in 2010 ontwikkelde workshop biedt jongeren een kijkje in het proces van zelf soep maken. Wij zijn van mening dat als jongeren enthousiast gemaakt worden voor zelfgemaakte en gezondere voeding, zij dit ook gemakkelijker zullen overnemen. Op een educatieve doch actieve manier wordt het proces van soep maken verteld. Soep komt namelijk niet uit een pakje
Het maken van soep begint in de tuin, hier groeien de gewassen die de basis vormen van de soep. Onder deze gewassen zijn een hoop onbekende groenten die niet zeldzaam zijn, maar vaak niet meer in de originele vorm herkend worden. Denk hierbij aan knolselderij, groene kool, venkel en anders gekleurde wortelenan. Het werken met verse groenten levert ook andere inzichten op. In plaats van de schaar om een kant-en-klaar zakje mee open te knippen, wordt nu gewerkt met dunschillers, messen en ander 'echt' keuken gereedschap. Na het panklaar maken van de groenten dienen de ingrediënten in de juiste volgorde in de pan te verdwijnen, eerst de hardere en dan pas de wat meer zachte groenten. Als de ingrediënten tezamen een volle pan hebben opgeleverd, dient de soep in wording nog op smaak te worden gebracht . Peper en zout zijn natuurlijk logisch, maar ook de kracht van kruiden zoals basilicum, bladselderij en lavas worden hierbij uitgelegd.
Vanaf 22 April biedt De Soepfabriek workshops aan. In een programma van 90 minuten maken de deelnemers een pan verse soep, welke na afloop natuurlijk lekker wordt opgegeten. De Soepfabriek is gevestigd aan de Verbeetenstraat 13 in Breda en wij hebben voldoende parkeerruimte voor de deur voor fietsen en auto's. Daarnaast zitten wij op loopafstand van de bushaltes aan het Dr. Struykenplein.
Bent u geïnteresseerd in een workshop bij De Soepfabriek neem dan contact op met:
Ralph Geerts
0614369137
ralph.geerts@ravanello.nl

naar website.


naar vorige pagina