Bavelse telefoon terug dankwij volgapp

20 Sep 2014

Volgapp leidt agenten naar woninginbrekers

Bij een woninginbraak verdwenen o.a. een iPhone en twee tablets. Via een zogenaamde volgapp wist de politie de gestolen buit op te sporen en twee verdachten in te rekenen.
De inbraak vond plaats op vrijdagochtend 19 september 2014 in een woning aan de Hoge Zijde. De dieven gingen er onder andere met een portemonnee, een iPad, twee tablets, een iPod, een laptop. Op twee gestolen apparaten was zogenaamde volg software geïnstalleerd. Via de GPS gegevens kwam de politie uit bij een woning in de wijk Princenhage in Breda.
Arrestaties
Daar werden vervolgens twee verdachten gearresteerd en de gestolen buit terug gevonden. De arrestanten zijn een 37-jarige man en een 43-jarige vrouw, afkomstig uit Breda en bekend bij politie en justitie wegens vermogensdelicten. Ze zijn in het belang van het verdere onderzoek in voorlopige hechtenis gesteld.
Volgsoftware
In dit geval was de iPhone uitgerust met track-and-trace software. Er bestaat namelijk volgsoftware voor smartphones, tablets en laptops. Met deze software is het mogelijk om uw toestel na roof te traceren. Je kunt jezelf en de politie helpen door daarvoor een dergelijke volg-app te installeren. Mocht je mobiel geroofd worden, vertel dan bij de melding welke software je installeerde. Afhankelijk van de juiste omstandigheden is het soms mogelijk om je device op te sporen.
Kijk voor meer informatie op www.hier-waak-ik.nl
Stop heling
Werk niet mee aan diefstal van smartphones. Koop geen gestolen toestel. Een smartphone voor de helft van de prijs: dat is te mooi om waar te zijn.
Op http://www.stopheling.nl kun je checken of het aangeboden product bij de politie als gestolen geregistreerd staat.
naar website.


naar vorige pagina