Bavelse Edelsmid Martin van Oene genomineerd voor prestigieuze ontwerpwedstrijd.

06 Apr 2007

Martin van Oene, wonende in Bavel, heeft zijn edelsmederij en winkel "'t Begijntje" in de Nieuwstraat in Breda. Vorig jaar stuurde hij ook een ontwerp in voor de wedstrijd en kreeg toen een eervolle vermelding. (zie foto verderop)
Dit jaar inspireerde het thema "Cocktail Party" Martin tot het bedenken van een broche met vele ronde vormen, waaruit steeltjes komen en waarin enkele edelstenen zijn verwerkt. Vooralsnog houdt hij dit ontwerp liever nog binnenshuis totdat e.e.a. definitief gerealiseerd is.
De Nederlandse OntwerpWedstrijd van de vereniging Goud- en Zilversmeden is een kwalitatief hoogstaande wedstrijd voor professionele goudsmeden en talentvolle nieuwkomers. De jury beoordeelde de uitwerking van het thema, de originaliteit, de technische afwerking, de innovatie en de draagbaarheid van het ontwerp.
Op 2de pinksterdag zijn de nominaties bekend gemaakt door de burgemeester van Schoonhoven tijdens de opening van de Zilverdag in het Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum.
Tot oktober hebben de genomineerde de tijd om hun ontwerp om te zetten in een tastbaar sieraad. Op zaterdag 20 oktober 2007 vindt de bekendmaking van de winnaar van de ontwerpwedstrijd plaats tijdens een stijlvolle cocktailparty in Orangerie-Elswout te Overveen.
Op de website van "'t Begijntje" ,waaraan nog hard wordt gewerkt, zijn nog meer ontwerpen van de hand van Martin te zien. Druk op F5 om steeds een nieuw ontwerp te zien.
het ingestuurde ontwerp voor 2006


de winkel aan de Nieuwstraat 24a in Breda


Martin's werkplek achterin de zaak.


naar website.


naar vorige pagina