Bavel Anno 1920 9 t/m 11 juli 2004

06 Jun 2004

In het weekend van 9 tot en met 11 juli zal Bavel weer in het teken staan van het jaarlijkse dorpsfeest Bavel Anno 1920. 28 Jaar geleden gestart als initiatief om een feest te organiseren in de sfeer van hoe het in Bavel ooit rond 1920 moet zijn geweest. Nu leeft de naam 'Bavel Anno 1920' voort als het feest vóór en dóór de Bavelse bevolking (én uiteraard zijn de buren ook welkom!). Een jaarlijks gebeuren met een weekend vol activiteiten voor jong en oud.
In 1977 ontstond het idee vanuit de Bavelse middenstand om een feest, zoals in 1920, te organiseren voor jong en oud.
Nu 28 jaar later is er nog ieder jaar een heel weekend vol met activiteiten, bij de grote tent op het Evenemententerrein (achter Bruininks zalencomplex).
De activiteiten starten op vrijdagavond met een spelprogramma, 'Levend Toto', voor de Bavelse jeugd van 10+ tot 15 jaar.
Op zaterdagmiddag is er een programma voor kinderen. Na het oplaten van de ballonnen als traditionele start van Anno zijn er doorlopende activiteiten op het terrein voor de tent en in de tent. Voor de kleinste deelnemers; Oud-Hollandse spelen, een luchtkussen en schminken. Voor de Bavelse jeugd van groep 3 tot en met groep 8 worden dit jaar diverse workshops georganiseerd; buttons maken, timmeren & schilderen, handboog schieten, leren schminken, jazz- en streetdance workshops enz. enz. Om 16.00 uur is er ter afsluiting van de jeugdmiddag een show van 'De tijdmachine'.
Zaterdagavond begint om 18.30 uur de verenigingenavond. Bavelse verenigingen dagen elkaar uit. Door middel van ludieke spelen, zoals een stormbaan, vrachtwagen trekken enz. wordt een competitie gehouden met als inzet de eeuwige roem'en de wisselbokaal. Hierna is het feest in de tent met de band "Full House".
Op zondag begint om 10.30 uur de seniorenochtend. Onder het genot van een worstenbroodje en een kopje koffie, luisteren zij naar het seniorenkoor "Gaudium Vitea" en kijken naar een optreden van line-dansgroep 'de Baboon'.
Drie jaar geleden heeft het bestuur van Anno 1920 het idee opgevat om de traditionele, braderie om te bouwen tot een creatief en muzikaal spektakel. Onder het motto Bavel Anno 1920 presenteert treden op vier plaatsen in het dorp tal van bands, toneelgezelschappen, verenigingen en clubs op. Drie buitenpodia en dit jaar voor het eerst de tuin van de 'pastorie'vormen het toneel van alle vormen van dans, muziek en toneel die het verenigingsleven van Bavel en omgeving rijk is.. Eén podium komt op het Kerkplein, één op het Jack van Gilsplein en natuurlijk een buitenpodium bij de tent op het Evenementen-terrein, ook is er dit jaar de 'pastorietuin' bijgekomen.
Tussen 12.00u en 17.00 zullen deze podia gevuld worden met zang, dans, toneel en muziek door vele Bavelse verenigingen, groepen en bands. Gedurende deze 5 uur zal een continu programma op elk podium plaatsvinden.
In de aanloop naar Anno zal een programmaboekje bij 4000 huishoudens verspreid worden in en rond Bavel. Met dit boekje in de hand kan men dan een keuze maken uit de vele, zeer uiteenlopende optredens. Voor alle leeftijdscategorieën en voor ieders smaak is er wat te beleven..
Tijdens Anno zondag verwachten wij 15 bands te kunnen verwelkomen, maken meer dan 8 muziekkapellen hun opwachting. Hebben we drie koren, twee dansgezelschappen en geven twee toneelverenigingen acte de présence. Daarnaast zullen verschillende verenigingen varierend van kinderkoor tot turnvereniging een optreden verzorgen.

Uiteraard zullen alle pleintjes voorzien zijn van gezellige terrasjes voor een hapje en een drankje.
Ook de kindervrijmarkt is weer terug op de zondagmiddag, wat altijd een extra feestelijk tintje aan het geheel geeft en waar overbodig geworden speelgoed weer een nieuwe gelukkige eigenaar krijgt.
Speciale aandacht gaat dit jaar naar het Kerkplein dat geheel in het teken zal staan van het Nederlandstalig lied.. Dit in de breedste zin van het woord. Van Doe maar tot smartlap .Met als topper het duo 'Nico&Sjannie' die ons zullen verblijden met hun aanwezigheid en op een spectaculaire wijze hun entree op het Kerkplein zullen maken .
Vanaf 17.00 uur is er een afsluitend feest in de grote tent met een optreden van de bands
'Re-Act' en 'Say no More'.
Bavel Anno 1920 wordt georganiseerd door een bestuur van 10 vrijwilligers. Tijdens het feest zijn er nog eens 125 vrijwilligers actief om alle activiteiten in goede banen te leiden.
naar website.


naar vorige pagina