alcoholcontrole in Breda

06 Apr 2013
Vier mensen betrapt tijdens alcoholcontrole in Breda
De politie heeft in de avond en nacht van vrijdag 5 april en zaterdag 6 april tussen 19.00 en 01.00 uur een alcoholcontrole gehouden nabij de Ginnekenmarkt in Breda. Er werden vier bestuurders betrapt op het rijden onder invloed.

Vier aanhoudingen
Tijdens deze controle werden 230 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er werden vier bestuurders betrapt die te diep in het glaasje hadden gekeken. Zij werden aangehouden en ontvingen een proces-verbaal. De hoogst gemeten waarde was 515 ugl. Deze automobilist kreeg namens justitie een transactievoorstel van $ 750,-.

Belastingdienst
De Belastingdienst werkte mee aan deze controle en heeft 1 auto in beslag genomen. Ook hebben de belastingmedewerkers een boete van $ 625,- uitgeschreven voor onjuist gebruik van een handelaarskenteken. Tevens is er $ 365,- aan achterstallig belastinggeld geïnd.

Misdrijf
Het rijden onder invloed is een misdrijf! Om redenen van verkeersveiligheid houdt de politie alcoholcontroles. Jaarlijks komen ongeveer 200 verkeersdeelnemers om door alcoholgebruik en ongeveer 80 door drugsgebruik. Iemand die aan het verkeer deelneemt is strafbaar bij een alcoholgehalte vanaf 220 ug/l. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.

bron: politie.nl
naar website.


naar vorige pagina