Op pad met een gids van VVV Breda

23 Jul 2018-11 Aug 2018

Op pad met een gids van VVV Breda

Breda In de Bredase binnenstad spat de historie als het ware van de muren. Een van de mooiste gotische kerken van ons land, een kasteel midden in het centrum, een middeleeuws begijnhof en nog allerlei andere sporen die de Nassaus, de voorouders van onze koninklijke familie, hebben nagelaten.
Gidsen van de VVV Breda vertellen er alles over tijdens de zomerrondleidingen van maandag 23 juli t/m zaterdag 11 augustus.


Historische Kilometer
De Historische Kilometer voert via het Nassaumonument naar het park Valkenberg, de vroegere kasteeltuin. De gids leidt u rond over het terrein van het Kasteel van Breda, maar ook door de adembenemende Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en over het middeleeuwse Begijnhof. De wandeling brengt u op plaatsen die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn.
De Historische Kilometer wordt gelopen op maandag 23, woensdag 25, vrijdag 27, zaterdag 28 en dinsdag 31 juli en op donderdag 2, zaterdag 4, maandag 6, woensdag 8 en vrijdag 10 augustus.


Kasteelwandeling
Tijdens de Kasteelwandeling krijgt u een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda. U bezoekt o.a. de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. De gids vertelt u alles over het kasteel en zijn bewoners van vroeger en nu.
Op het terrein van het Kasteel van Breda is al bijna tweehonderd jaar de Koninklijke Militaire Academie gevestigd. VVV Breda is de enige organisatie die groepen mag rondleiden op dit defensieterrein.
De Kasteelwandeling staat op het programma op dinsdag 24, donderdag 26 en maandag 30 juli en op woensdag 1, vrijdag 3, dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 augustus.

VVV Breda organiseert iedere laatste zaterdag van de maand (m.u.v. 24 november 2018) en in de herfst- en kerstvakantie rondleidingen op inschrijving. Voor groepen zijn de wandelingen het hele jaar op afspraak te boeken.

Door deel te nemen aan de VVV-wandelingen draagt u bij aan het behoud van de Grote Kerk en het Kasteel van Breda.

In verband met bezoek aan defensieterrein is een legitimatiebewijs verplicht!
De wandelingen starten bij de VVV Breda, Willemstraat 17-19 (bij het Centraal Station)
Tijd: 14.00 uur (13.45 uur verzamelen i.v.m. registratie legitimatiebewijzen).
Prijs: E 8,95 p.p. (E 7,95 kind 4 t/m 13 jaar). BredaPas-houders gratis

Reserveringen en informatie:
Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij aan tevoren te reserveren.
0900-5222444 (E 0,25 per minuut)
info@vvvbreda.nl
Meer informatie: www.vvvbreda.nl

Volg de VVV Breda op Facebook (VVV Breda, Gek op Breda en Shops & Funroute), YouTube, Instagram!

naar website.


naar vorige pagina