Oeledienst in Grote Kerk Breda

17 Feb 2019

Oeledienst is serieuze leut
Zorg dat je ruim op tijd in de Grote Kerk bent op zondag 17 februari! Om 12.00u begint de jaarlijkse Oeledienst: en carnavaleske dienst (geen mis!) die Kielegatters op leutige wijze doet stilstaan bij de serieuzere kant van arnaval. En dan is de kerk opeens afgeladen vol!
Diaken Rob van Uden leidt de dienst op zijn eigen ludieke wijze. Prins Daan houdt een toepasselijke rede, de jeugdraad van 11 brengt licht in de kerk en ât Zooike, Aogse Bluf, Tommy Lips en Sjansjee brengen de stemmin er goed in. Ook de hoogheden uit ât Ginneken, Princenhage, de Haagse Beemden en de omliggende dorpen zijn aanwezig. Harmonie Concordia
Dit jaar verzorgt de Ginnekense harmonie Concordia onder leiding van Dick Hesselink de klassieke muziek. Van de Triomfmars uit Aïda van Verdi tot het Slavenkoor uit Nabucco, Semper Viator van Wim Lazeroms en he Second Waltz van Shostakovitch. Om te eindigen met het Bredase Volkslied. Dat geeft een sfeertje als iedereen meezingt!
De kerk is om 11.30 uur open. Om 12.00 uur luidt het Klokkenluidersgilde de Nassauklok en gaat de dienst beginnen.
Presentatie Kontklopper
Na afloop van de Oeledienst wordt de Kontklopper gepresenteerd. Als je de kerk uitloopt achter Prins Daan aan, met de stoet mee, dan kom je al lavend om 14.11u terecht in café Publieke Werken waar de carnavalskrant van ut Kielegat op spectaculaire wijze het levenslicht zal zien! Iedereen is van harte welkom.
naar website.


naar vorige pagina