Informatie & tips over leven met Parkinson

26 Apr 2019

De ziekte van Parkinson heeft vaak grote impact op het leven. Niet alleen voor de zieke zelf, maar ook voor de mantelzorgers. Hoe kun je met deze ziekte omgaan en meer grip krijgen op de situatie? Dr. Emma Collette, GZ-psycholoog, afdeling medische psychologie, Amsterdam UMC, locatie VUmc, vertelt hierover op vrijdagmiddag 26 april bij het Parkinson Cafe Breda. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers zijn welkom van 14:00 - 16.00 uur in 't Web, Zuringveld 1, Teteringen (inloop vanaf 13.30 uur).

Parkinson is een lastige ziekte: het verloop is grillig, sluipend en de progressie is zeer onzeker. Hoe ga je als patient of mantelzorger met deze ziekte om? Hoe kun je meer grip krijgen op de situatie? Dr. Emma Collette zal vanuit haar medisch-psychologische achtergrond handvatten aanreiken, met het oog op versterking van de eigen regie en optimale kwaliteit van leven. Zij vertelt deze middag over haar ervaringen in de praktijk met mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers.

Parkinson Cafe Breda is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Elke maand is er een gezellige middag met praktische informatie. Toegang is vrij en er is voldoende parkeergelegenheid.


naar website.


naar vorige pagina