Het derde Circus van de Mantelzorg in Breda

12 Apr 2019

Mantelzorgers zorgen vaak intensief voor hun naaste. Dan is het belangrijk af en toe bij te tanken en de zorg aan een ander over te laten. Over de mogelijkheden voor vervangende zorg (respijt) en de manier waarop je dat het beste kunt regelen, gaat het derde Circus van de Mantelzorg op vrijdagmiddag 12 april. Avans Hogeschool opent dan haar deuren voor een inspiratiemiddag voor mantelzorgers met het thema 'Respijt: zorgen doen we samen'. Kijk voor het hele programma en aanmelding op www.stib-breda.nl/circus. Deelname is gratis.

Programma
Van 13:00 - 17.00 uur zijn mantelzorgers, maar ook professionals en vrijwilligers van harte welkom op Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 in Breda. Na een algemene presentatie over landelijke ontwikkelingen op het gebied van vervangende zorg, kunnen deelnemers een keuze maken uit een van de interessante thema-sessies:

BordjeVol inzicht in hoe vol hun bordje is
Samen Zorgen met elkaar in gesprek over hoe dat werkt: het delen van de zorg
Respijt: hoe regel je dat? alles over wet- en regelgeving rond respijt
Respijtwijzer (voor professionals en vrijwilligers)
NIEUW: Opvang voor je naaste
Er is ook gedacht aan degene voor wie wordt gezorgd. Speciaal voor hen is er een creatieve workshop. Zo ben je er allebei een middag uit en kun je als mantelzorger de zorg met een gerust hart uit handen geven.

Meer informatie
Meer informatie over het programma en de thema-sessies is te vinden op www.stib-breda.nl/circus of via 076 - 750 32 00. Aanmelden kan tot vrijdag 5 april. Deelname is gratis. Wees er snel bij, want vol = vol.
naar website.


naar vorige pagina