Concert rond 2 Orgels kerk Bavel.

04 Jun 2019

Op dinsdag 4 juni zal in Bavel voor de 29e keer het Concert rond 2 Orgels plaatsvinden.
Na het grote succes van de eerste editie van Bavel Klassiek in oktober 2018 vindt dit jaar weer het traditionele Concert rond 2 orgels plaats. Het belooft ook dit jaar een mooi en verrassend concert te worden.
Aan dit jaarlijkse concert wordt deze keer medewerking gegeven door de organisten Drik Hoogstede, Paul Henken en Jan Jansen die ieder aansprekende orgelstukken zullen vertolken. Uiteraard staat ook - traditiegetrouw - een concertstuk voor 2 orgels op het programma.
Speciale gast op dit concert is het Trombonekwartet Nieuwe Veste dat bestaat uit Gerard de Krom (alt- en tenortrombone), Cas van Haperen en Jacques Jansen (tenortrombone) en Peter Nouws (bastrombone). Het Trombonekwartet trad al vele malen op in en buiten Breda en sleepte op concoursen eervolle prijzen in de wacht. Individueel namen de leden van dit kwartet o.a. deel aan het prestigieuze Prinses Christina Concours.
Op het programma staan orgelwerken van onder meer Jan Zwart (fantasie over het Wilhelmus), J.G. Walther (werk opgedragen aan Antonio Vivaldi) en de Tuba Tune van C.S. Lang en een deel uit het orgelconcert van G.F.Haendel. Het trombone kwartet voert tijdens het concert niet alleen werken uit op de moderne en bekende trombone, maar brengt ook werken ten gehore, die uitgevoerd worden op kopieen en replica's van de authentieke Renaissancetrombones.
Het betreft o.a. werken van Heinrich Schaetz m.m.v. Paul Fischer (Bas) en kabinetorgel, J.P. Sweelinck en zelfs van The Beach Boys.
Het concert begint om 20.15 uur in de Parochiekerk van Bavel.
De toegang is gratis.


naar vorige pagina